Säänkestävän betonin hinta ja tilaaminen

Nopea katsaus pakkasbetonin, eli säänkestävän betonin ominaisuuksiin ja hintaan
08.12.2022

Säänkestävän betonin hinta

Säänkestävän betonin hinta vaihtelee riippuen tilattavan määrän ja käyttötarkoituksen mukaan. On tärkeää huomioida, että säänkestävän betonin hinta voi olla n. 15 – 25% korkeampi kuin tavallisen betonin hinta, johtuen esimerkiksi siihen lisättävästä huokostin lisäaineesta. Voit arvioida hinnan säänkestävälle betonille artikkelin lopussa olevalla hintalaskurillamme.

Kuinka tilata säänkestävää betonia?

Säänkestävää betonia voi tilata useilta betonin toimittajilta, jotka pystyvät tarjoamaan erilaisia betonilaatuja ja ominaisuuksia. Tilattaessa säänkestävää betonia, on mainittava, että betonilaatuun lisätään sään- tai pakkasenkestävyys. Toimittajan kanssa on hyvä keskustella tarkemmin tarvittavasta betonilaadusta ja sen soveltuvuudesta käyttötarkoitukseen.

Mitä on säänkestävä betoni?

Säänkestävä betoni tunnetaan myös nimellä pakkasbetoni. Säänkestävästä betonista puhuttaessa tarkoitetaan betonilaatua, joka on tehty kestämään toistuvaa jäätymistä ja sulamista. Säänkestäviä betoneita käytetään rakenteissa jotka ovat alttiina pakkaselle, kuten silloissa, pihalaatoissa, laitureissa, sokkeleissa ja muissa vastaavissa.

Säänkesto saavutetaan yleensä lisäämällä betoniin ilmahuokosia niin sanotulla huokostin lisä-aineella. Betonin sisälle muodostuvat pienet huokoset antavat jäätyvälle vedelle tilaa laajeta betonin sisällä, jolloin jäätyminen ei pääse rikkomaan sementin ja kiven yhdettä. Suomessa on käytetty huokoistettuja betoneita pitkään ja niiden käyttö on erittäin laajaa.

Säänkestävyyden rasitusluokat ovat XF alkuisia. Esimerkiksi sateelle ja jäätymiselle alttiit pystysuorat betonipinnat, kuten julkisivut ja sokkelit kuuluvat XF1 rasitusluokkaan.

betonipumppu
Oikein valittu betoni kestää

Arvioi säänkestävän betonin hinta hintalaskurillamme

Betonin hintalaskuri

Arvio valmisbetonin hinnasta (ALV 24 %)

Kilpailuttamalla tilauksen saat selville valukohteeseesi sopivan kokonaishinnan.

Lopulliseen valun hintaan vaikuttavat esimerkiksi betonin kuljetus, pumppaus, sekä mahdolliset betonityöt. Kilpailuttaminen on täysin ilmaista ja voit säästää huomattavasti sekä kustannuksissa, että ajankäytössä.

”Oikein valittu betoni on pitkässä juoksussa se kaikkein edullisin.”

Lue lisää betonista ja betonirakentamisesta

ilari-iso-mustajärvi
Ilari Iso-Mustajärvi

Asiakkuuspäällikkö @kilpailutabetoni.fi.

Kilpailutamme betonit puolestasi luotettavasti ja ammattimaisesti

Lähetä tarvittavat tiedot kaikille alueesi myyjille vain 10 minuutissa. Palvelu sopii sekä yksityis-, että yrityskäyttöön. Lisäksi se on sinulle ilmainen, etkä sitoudu mihinkään.

Scroll to Top